Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Αστυνομικό Δελτίο: Απολογισμός ευρέων αστ. επιχειρήσεων - Κλοπές ανά την Πελοπόννησο

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν σαράντα επτά (47) άτομα, προσήχθησαν εκατόν δέκα εννέα (119) και έγινε έλεγχος σε οκτακόσια ενενήντα επτά (897)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε οκτακόσια πενήντα δύο (852) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες είκοσι πέντε (325) παραβάσεις

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια κ.α.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 13.10.2015 έως και σήμερα (16.10.2015), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια ενενήντα επτά (897) άτομα, εκ των οποίων επτακόσια (700) ήταν ημεδαποί και εκατόν ενενήντα επτά (197) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε οκτακόσια πενήντα δύο (852) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν δεκαεννέα (119) άτομα, από τα οποία εξήντα έξι (66) ήταν ημεδαποί και πενήντα τρία (53) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν σαράντα επτά (47) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή.
Επτά (7) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Μία (1) ημεδαπή στην Αργολίδα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Τρείς (3) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Τρεις (3) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο.
Δύο (2) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση των νομοθεσιών για ναρκωτικά και τα όπλα.
Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος.
Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ενενήντα πέντε (295) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εννέα (9) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, δεκαεννέα (19) παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, μία (1) παράβαση για στέρηση αδείας εργασίας και μία (1) παράβαση για την προστασία του Περιβάλλοντος, ενώ κατασχέθηκαν:
Μικροποσότητα ηρωίνης, κυνηγετικό όπλο, -72- φυσίγγια και -340- μέτρα καλωδίων ρεύματος, στην Αργολίδα.
Μικροποσότητα κάνναβης , στην Κορινθία.
Μικροποσότητα κάνναβης και στιλέτο, στη Λακωνία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

----------------------------------

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε καταυλισμό ΡΟΜΑ στα Εξαμίλια Κορινθίας

Συνελήφθησαν είκοσι οκτώ (28) άτομα, προσήχθησαν πενήντα δύο (52) και έγινε έλεγχος σε εκατό (100) άτομα και πενήντα έξι (56) οχήματα

Κατασχέθηκαν ναρκωτικά δισκία, αντικείμενα με υπολείμματα ηρωίνης, τόξο, μαχαίρι κ.α

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας


Στο πλαίσιο της πρόληψης, αλλά και της αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών, πραγματοποιήθηκε σήμερα (16.10.2015) το πρωί, αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό ΡΟΜΑ στα Εξαμίλια Κορινθίας, η οποία πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία υλοποιείται σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, έγιναν έλεγχοι σε εκατό (100) άτομα, καθώς και σε πενήντα έξι (56) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά πενήντα δύο (52) άτομα, ενώ συνελήφθησαν είκοσι οκτώ (28) άτομα.

Πιο αναλυτικά:
· Δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για ναρκωτικά.

Ένας (1) ημεδαπός ΡOMA, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Είκοσι πέντε (25) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

-------------------------------

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ
από 11.00 ώρα της 17.10.2015 έως 11.00 ώρα της
18.10.2015


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για κλοπή
Συνελήφθησαν, χθες (17.10.2015) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αρκαδίας, τρείς (3) ημεδαποί ηλικίας 23, 28 και 35 ετών αντίστοιχα, γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσαν πινακίδες κυκλοφορίας από δύο (2) οχήματα και τις τοποθέτησαν σε όχημα στο οποίο επέβαιναν. Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στο ανωτέρω όχημα,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.    

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για απόπειρα κλοπής
Συνελήφθησαν, χθες (17.10.2015) το απόγευμα, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Θεοδώρων, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 26 και 38 ετών αντίστοιχα, γιατί λίγο νωρίτερα, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από επιχείρηση, καλώδιο μήκους -15- μέτρων, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί από υπάλληλο της επιχείρησης.  

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
Συνελήφθη, χθες (17.10.2015) το απόγευμα, στη Σκάλα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, ένας (1) 38χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσε από κατάστημα-υπεραγορά δύο (2) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, οι οποίες βρέθηκαν και αποδόθηκαν σε υπάλληλο του καταστήματος. Επιπλέον, ο 33χρονος κατείχε μαχαίρι, με μήκος λάμας -9,5- εκατοστών, το οποίο κατασχέθηκε.
Εκτροπή οχήματος με θανάσιμο τραυματισμό
Σήμερα (18.10.2015) πρώτες πρωινές ώρες, στο 5,6ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Γυθείου-Αρεόπολης , Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 34χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 34χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.
----------------------------------

ΓΕΝΙΚΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
[Δ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ]
Κλοπή:
Δράστες αναζητούνται.
17-10-15/15:30
Κοκκώνι

Άγνωστοι δράστες, εισήλθαν σε εξοχική κατοικία ιδιοκτησίας 60χρονου και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.
--------------------------------

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ
από 17.00 ώρα της 18.10.2015 έως 09.00 ώρα της 19.10.2015


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για κλοπή
Συνελήφθησαν, χθες (18.10.2015) το μεσημέρι, στον Ισθμό Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου, δύο (2) ανήλικες ημεδαπές, γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσαν από τσάντα ημεδαπής κινητό τηλέφωνο και ένα (1) πορτοφόλι, που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα. Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια της.Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου