Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Ηλεία: Απατεώνες εφάρμοζαν μια απίστευτη μέθοδο εξαπάτησης

Λίγο έλειψε να πέσουν μέσα στην παγίδα που διακαώς προσπαθούσαν να στήσουν το πρωί της Δευτέρας επιτήδειοι στην περιοχή του Πύργου και τηλεφωνικά προσπαθούσαν να «βγάλουν λαγό» και να φύγουν με χιλιάδες ευρώ στα χέρια τους.

Σπείρα απατεώνων επικοινώνησε τηλεφωνικά με πολλούς επιχειρηματίες του Πύργου όπου με το πρόσχημα των εξόδων της κηδείας συγγενικού τους προσώπου και της έλλειψης ρευστότητας λόγω Capital Controls και ζητούσαν μετρητά με αντάλλαγμα μεταφορά χρημάτων τους στον τραπεζικό λογαριασμό του ανθρώπου που θα τους διευκόλυνε…

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής» οι άγνωστοι δράστες επικοινώνησαν τουλάχιστον με τρεις ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων στον Πύργο, τον Αγ. Ιωάννη και το Πελόπιο. Σε μια από τις περιπτώσεις στο τηλέφωνο ήταν γυναίκα η οποία προσποιήθηκε την σύζυγό παλιού ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Όπως ισχυρίστηκε στο τηλέφωνο είχε πεθάνει η μητέρα της και χρειαζόταν μετρητά για την κηδεία της, καθώς δεν μπορούσε να κάνει ανάληψη από το δικό της λογαριασμό μεγάλου ποσού, λόγω των capital controls. 

Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου δέχθηκε στο τηλέφωνο να εξυπηρετήσει τη γυναίκα στη δύσκολη στιγμή που βρέθηκε και συμφώνησαν να μιλήσουν αργότερα μέσα στη μέρα. Μόνο που πονηρεύτηκε καθώς η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν ηλικίας περίπου άνω των 70 και ήταν λίγο δύσκολο να ζει ακόμα η μητέρα της.

Για να είναι σίγουρος μάλιστα επικοινώνησε και με το γιο της που όχι μόνο βεβαίωσε πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, αλλά είπε ακόμα πως μέσα στην ημέρα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία και με άλλους επαγγελματίες που λόγω της φύσης της δουλειάς τους, κάνουν υψηλούς τζίρους και έτσι έχουν μετρητά ποσά, μεγαλύτερα από εκείνα που επιτρέπουν τα capital controls να γίνει ανάληψη από τις τράπεζες. 

Μέχρι αργά το βράδυ δεν έγινε γνωστό αν κάποιος έπεσε θύμα της συγκεκριμένης απάτης, όμως οι Αρχές ενημερώθηκαν για την κομπίνα που προσπαθούν άγνωστοι να στήσουν στην περιοχή…

patrasevents

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου