Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Αχαία: 22.000 άτομα αντιμέτωπα με την ανθρωπιστική κρίση - Στα όρια της γενοκτονίας ο νομός

Της Κωνσταντίνας Παλαιολόγου

22.000 είναι οι πραγματικοί δικαιούχοι του προγράμματος της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αχαία και μόλις 188 έγιναν δεκτοί, όταν η εικόνα θα επιδεινωθεί από τον κίνδυνο που υπάρχει κοινωνικές δομές του Δήμου Πατρέων να κλείσουν, ή να μην μπορούν στους επόμενους μήνες να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες συνεισφοράς σε απόρους και αστέγους.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», από 1ης/1ου/2016, αναστέλλει την λειτουργία του, ενώ στο Δήμο η κρατική επιχορήγηση για τους αναξιοπαθούντες μέσω των κοινωνικών δομών είναι μειωμένη κατά 470.000 ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που αξιοποιούνται στα Κέντρα Ειδικών αναγκών και στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
«Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα δεν έχει εξοφληθεί η επιδότηση του 2014, αλλά το υπουργείο κάθε φορά ανακοινώνει κονδύλια, παρουσιάζοντας ψευδώς ότι το κράτος έχει κοινωνικό πρόσωπο», δήλωσε στο patrastimes.gr, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Τομέα Θεόδωρος Τουλγαρίδης.
Από την άλλη πλευρά η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας μίλησε στο patrastimes.gr, για μία Ελλάδα που βρίσκεται πλέον στα ότι της γενοκτονίας, όταν ηλικιωμένοι πεθαίνουν από την αδυναμία πρόσβασης στην δημόσια υγεία και λήψης της φαρμακευτικής τους αγωγής, για νέους που δεν κάνουν οικογένεια λόγω της οικονομικής κρίσης και για ασθενείς πρώτου στάδιο, που ενώ θα μπορούσαν να γίνουν καλά οδηγούνται στο θάνατο, από την αδράνεια του υπουργείου Υγείας, να συμβάλλει, μιας και τα κονδύλια για την υγεία θα μειωθούν δραματικά την προσεχή τριετία.
«Για την ημερίδα του περασμένου Σαββάτου είχαμε ενημερώσει πολιτικούς, υπουργείο υγείας και φορείς της υγείας από την Αχαία, από την περασμένη άνοιξη, αλλά εκτός από την αναπληρώτρια υπουργό Σία Αναγνωστοπούλου από την Αχαία, κανείς άλλος δεν μερίμνησε να έρθει να ακούσει τα κρίσιμα στοιχεία που παρουσιάσαμε.
Ούτε το υπουργείο, ούτε οι υπόλοιποι 7 βουλευτές, ούτε καν η 6η ΥΠΕ», τόνισε η κ.Μαστοράκου.
patrastimes 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου