Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Π. Καμμένος: «Αποχωρώ από την πολιτική εάν οι ΑΝΕΛ δεν μπουν στη Βουλή»

Αποφασισμένος να αποχωρήσει από την πολιτική σε περίπτωση που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν κερδίσουν την είσοδό τους στη Βουλή στις επερχόμενες εκλογές της Κυριακής, δήλωσε ότι είναι ο πρόεδρος και ιδρυτής του κόμματος, Π. Καμμένος.

Σε δηλώσεις που έκανε το πρωί της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και απαντώντας σε ερώτηση για το αν στην πιθανότητα της μη εισόδου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο κοινοβούλιο έχει τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα πως αν είναι πρώτος θα τον υπουργοποιήσει, ο κ. Καμμένος απάντησε: 
«Εγώ θα αποχωρήσω από την πολιτική. Αν δεν μπούμε στη Βουλή και ο ελληνικός λαός δεν θέλει τη δική μας φωνή, εγώ δεν έχω κανέναν λόγο να παραμείνω στην πολιτική».

Ερωτώμενος εάν αυτό θα σημάνει και τη διάλυση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Καμμένος είπε ότι «δεν διαλύεται το κόμμα, είναι ένα κίνημα πολιτών, θα προχωρήσει, θα γίνει ένα συνέδριο κ.ο.κ.».

Σχολιάζοντας τα ποσοστά των κομμάτων όπως αυτά προκύπτουν από τις μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι από την ίδρυση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τους δείχνουν εκτός Βουλής αλλά το κόμμα μπαίνει στη Βουλή. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση, στην οποία θα συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 
«Εάν συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, εγώ δεν θα συμμετέχω».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το Ποτάμι, ανέφερε: 
«Εάν ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθαρίσει τα εθνικά θέματα και τα θέματα της εκκλησίας, να κάτσουμε να μιλήσουμε για ορισμένα πράγματα».

Σχολιάζοντας τη λίστα Λαγκάρντ και τα πρόσωπα που εμπεριέχει, ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι η δήλωση του Φαλτσιανί, ότι κανείς δεν του ζήτησε στοιχεία εδώ και πέντε χρόνια, έπρεπε να δείξει το νικητή των εκλογών.

Τέλος, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι έχει στα ψηφοδέλτιά της «τον μισό ποινικό κώδικα», αναφερόμενος στον κ. Μαντούβαλο, αλλά και στη στήριξη όπως είπε, της ΝΔ στον κ. Γεωργίου, ενώ επεσήμανε ότι ο ίδιος απομάκρυνε τον Παύλο Χαϊκάλη, ο οποίος δεν διώκεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου